Amerikaanse Covid vaccinbooster

Biden prijst federale steun voor boosterspuit; Wisconsin meldt meer gevallen bij kinderen dan in welke leeftijdsgroep dan ook.

Een dag nadat de Centers for Disease Control and Prevention booster shots van het COVID-19-vaccin voor miljoenen oudere en risicovolle Amerikanen goedkeurde, prees president Joe Biden de stap als een “belangrijke stap” in de strijd tegen de pandemie van het coronavirus.

“We hebben de middelen om COVID-19 te verslaan als we als land samenkomen en de middelen gebruiken die we hebben,” zei Biden vrijdag.

De opmerkingen van de president kwamen enkele uren nadat CDC-directeur Dr. Rochelle Walensky een reeks aanbevelingen van een belangrijk panel van adviseurs had aanvaard om boosterinjecties voor het Pfizer-vaccin beschikbaar te maken voor mensen van 65 jaar en ouder, verpleeghuisbewoners en sommige volwassenen met onderliggende gezondheidsproblemen.

Ze negeerde daarmee haar eigen adviseurs, maar bracht het CDC-beleid wel op één lijn met de aanbeveling van de Food and Drug Administration eerder deze week.

Biden zei dat ondanks het succesvolle vaccinatieprogramma van het land het nog steeds een pandemie van de ongevaccineerden is.

De goedkeuring van de CDC wordt beschouwd als een zegen voor Biden’s campagne om booster shots te verstrekken aan de meeste Amerikanen – een plan dat sommige gezondheidsambtenaren bekritiseerden als voorbarig.

De andere twee beschikbare vaccins – Moderna en Johnson & Johnson – hebben geen federale toestemming gekregen voor een derde injectie, en het CDC adviespanel heeft donderdag niet gestemd over de kwestie van het mengen van boosters – bijvoorbeeld of een persoon die in eerste instantie het Moderna of Johnson & Johnson vaccin heeft gekregen een Pfizer boostershot kan krijgen.

De president zei dat hij van plan is zijn vaccinatie te krijgen “zodra ik het kan krijgen”.

Plaats een reactie